سرباز گمنام امام زمان(عج)

همه به سوی مقابله با جنگ نرم

سرباز گمنام امام زمان(عج)

همه به سوی مقابله با جنگ نرم

جوابیه "ایمیدرو" به دروغ‌گویی‌های وزیر صنایع دولت اصلاحات

در فرصتی مناسب پرونده فعالیت‌هایتان را خواهیم گشود

اولین بار بعد از گفت‌‏وگوی تلویزیونی دکتر محمود احمدی نژاد در بهمن ماه سال 87 بود که اسحاق جهانگیری دست به قلم شد تا صحت آمارهای ارائه شده از جانب دولت را زیر سؤال ببرد. او در عین حال برخی طرح های مورد اشاره رئیس جمهور را بلند مدت دانست و مدعی شد آنچه از آن با عنوان دستاوردهای دولت نهم یاد می شود متعلق به دولت های گذشته است.

وزیر صنایع و معادن دولت خاتمی در نامه سرگشاده اش خطاب به احمدی نژاد نوشت:«اگر مدعی قدرت خلق‌‏الساعه برای دولت نباشید باید بپذیرید که واحدهای بزرگ صنعتی ومعدنی، ‌نفت و پتروشیمی در یک چشم برهم زدن به وجود نمی‌‏آیند و بنابراین هیچ دولتی نمی‌‏تواند و نباید ادعا کند که طرح‌‏های بزرگ را بدون فعالیت دولت‌‏های قبلی انجام داده است. (آن هم در کمتر از یک دوره) هر فردی که چنین ادعایی کند تنها موجبات تعجب و بهت کارشناسان و متخصصان را فراهم کرده است.»

اگرچه همان زمان هم پاسخ هایی به مدعای وزیر سابق صنایع و معادن که تلاش می کرد دستاوردهای کنونی را به نفع دولت های پیشین مصادره کند، داده شد، اما او بر سر حرف خود باقی ماند تا مصاحبه دوباره اش با سایت خبری قلم بهانه ای شود برای آنکه روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) دست به کار شود و صراحتا نامه ای در پاسخ به ادعاهای مطرح شده بنویسد.

در پاسخ "ایمیدرو" عدم ظرفیت سازی لازم در زمان فعالیت دولت اصلاحات مورد اشاره قرار گرفته و تصریح شده است که دولت های پیشین علی رغم تصویب برخی طرح ها آن گونه که باید کار را پیش نبرده اند و در واقع کم کاری های گذشته موجب طرح های متعدد نیمه کاره و فاصله کنونی در برخی صنایع تا اهداف برنامه چهارم است. در واقع برای اجرایی شدن طرح ها تنها کلید زدن آنها کافی نیست بلکه باید ظرفیت سازی لازم توسط دولت ها صورت بگیرد.

جهانگیری همچنین مدعی شده بود:«کارخانه‌ای در بندرعباس (آلومینیوم) در دست احداث است که این کارخانه شاید تا سه سال آینده به بهره‌برداری برسد. اگر این کارخانه به بهره‌برداری برسد شاید میزان تولیدش به 200 هزار تن برسد.» و در عین حال تصریح کرده بود:«عمده کار این کارخانه‌ هم در دولت گذشته انجام شده است.»

ایمیدرو مشخصا به این مسئله هم پاسخ داده است:«آقای جهانگیری! ادعای شما درباره تولید آلومینیوم از نظر کارشناسان وزارتخانه بیشتر به یک طنز شبیه است تا یک اظهار نظر کارشناسانه صنعتی. در اظهارات خود یک بار می گویید کارخانه آلومینیوم بندرعباس ممکن است سه سال دیگر به بهره برداری برسد و در جای دیگری می گویید این کارخانه در زمان دولت گذشته (دوران وزارت شما) انجام شده است! بالاخره معلوم نیست این کارخانه در زمان وزارت شما ساخته شده است یا سه سال دیگر ساخته می شود؟! کارخانه ای که بگفته شما سه سال دیگر ساخته خواهد شد چگونه می تواند در زمان وزارت شما که امروز 4 سال از آن می گذرد، ساخته شده باشد؟!»

ایمیدرو همچنین وعده داده است تا در فرصتی مناسب پرونده فعالیت های سیاسی جهانگیری در وزارت صنایع و معادنرا بگشاید تا ملت بزرگ ایران بدانند چه فرصت های طلایی را در بخش صنعت و معدن از دست داده اند و منشاء بیکاری امروز فرزندانشان چه بوده است.

متن کامل جوابیه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به اظهارات اسحاق جهانگیری وزیر صنایع و معادن دولت اصلاحات در پی می آید:

آقای جهانگیری!

مطلب سراسر کذب و اهانت آمیز مجدد شما درباره عملکرد صنعت و معدن را خواندیم. جنابعالی چندی قبل نیز همین اتهامات را مطرح کرده بودید اما نکته ارزشمندی که قابل پاسخ باشد، در آن نیافتیم، در عین حال چند تن از کارشناسان که اتفاقا در زمان تصدی شما نیز مسئولیت داشته اند، از ادعاهای نادرست و سیاسی شما درباره عملکرد هزاران انسان شریف در صنعت و معدن ناراحت شده و پاسخ ادعاهایتان را نوشتند که صد البته چون حرکت شما سیاسی بود، از ابتدا اهداف تان برای تخریب پیشرفت های دولت نهم مشخص بود.

وقتی روز جمعه برای چندمین بار این اشتباه را مرتکب شدید و مجددا ادعاهای سراسر کذبی را به خانواده بزرگ صنعت و معدن نسبت دادید، همگان متوجه شدند که اقدام سیاسی شما مثل آن ضرب المثل است که می گوید "کسی که خواب باشد را می توان بیدار کرد اما کسی که خودش را به خواب زده نمی توان بیدار کرد". جنابعالی درباره صنعت و معدن خودتان را به خواب زده اید و از روبرو شدن با حقیقت پیشرفت های فرزندان این مرز و بوم وحشت دارید، چون در دوره خودتان نتوانستید به چنین توفیقاتی نایل شوید.

علی ای حال برای تنویر افکار عمومی پاسخ ادعاهای شما را در زیر ارائه می کنیم.

** جهانگیری: ظرفیت تولید برای فولاد طبق هیچ آمار رسمی برای هیچ کشوری قابل ارایه نیست چرا که معنایی ندارد. طبق آمارهای رسمی، میزان تولید سالانه فولاد در هر کشور اعلام می‌شود نه ظرفیت سالانه.

پاسخ: جنابعالی چون مدتی از صنعت دور بوده اید احتمالا درس هایتان را فراموش کرده اید و نمی خواهید بدانید که تا ظرفیتی نباشد، تولیدی نخواهد بود. وقتی دولتی بر سر کار می آید و دولت های قبل ظرفیت ایجاد نکرده اند تا تولیدی به دست آید، طبیعی است که اولین اقدامش باید ظرفیت سازی برای فولاد کشور باشد که دولت نهم نیز به درستی این کار را انجام داده است.

عدم ایجاد ظرفیت جدید دقیقا به سوء مدیریت جنابعالی باز می گردد زیرا زمانی که باید با استفاده از فرصت های طلایی صنعت و معدن ایجاد ظرفیت جدید می کردید، به فکر مسایل سیاسی و حزبی بودید (البته شاید به روش شما که سعی دارید با دروغ پردازی و شانتاژ تبلیغاتی تولید را افزایش دهید، ایجاد ظرفیت بیشتر امکانپذیر بود). مگر بدون ایجاد زیرساخت (ساخت واحدهای تولیدی و کارخانه) می توان تولید فولاد را افزایش داد!؟ دولت نهم با دو استراتژی موثر به سوی افزایش تولید رفت، نخست اینکه خلاء های موجود را پر کند و دوم این که ظرفیت سازی نماید.

ایجاد ظرفیت که مستلزم تامین زیرساخت های تولید و از جمله ساخت کارخانه می باشد، به مراتب سخت‌تر و پرهزینه تر از تولید است که به لطف پروردگار، دولت نهم در این زمینه کاملا موفق بوده است.

یکی از مشکلات دولت نهم پس از روی کار آمدن این بود که جنابعالی و دوستانتان در دولت های گذشته آنقدر سرگرم مسایل توسعه سیاسی و امور شخصی بوده اید که فرصت ظرفیت سازی برای افزایش تولید فولاد نداشته اید و به این مهم بی توجه بوده اید لذا برای جبران کاستی های شما مجبور بود ابتدا ظرفیت سازی و بستر افزایش تولید را فراهم کند.

علی ای حال اگر جنابعالی هنوز اهمیت ظرفیت سازی در تولید فولاد را متوجه نشده اید همکاران ما در بخش فولادسازی آمادگی دارند کلاس های جبرانی برای شما برگزار کنند.

**جهانگیری: براساس برنامه چهارم توسعه برای تولید 25 میلیون تن فولاد برنامه‌ریزی کرده بودیم. امروز دولت باید پاسخ دهد که چرا به هدف برنامه نرسیده است.

پاسخ: افزایش تولید فولاد یک فرآیند تخصصی و طولانی است و تا ظرفیت سازی نشده باشد تولید فولاد امکانپذیر نخواهد بود، اگر جنابعالی و دوستانتان در دولت هشتم برای ظرفیت سازی وقت گذاشته بودید، طبق برنامه می توانستیم به رقم 25 میلیون تن در موعد مقرر پیش بینی شده دست پیدا کنیم اما دولت نهم به دلیل کاستی های گذشته مجبور بود برای افزایش تولید فولاد ابتدا زیرساخت ها را فراهم و ظرفیت سازی کند که این مرحله بسیار پرهزینه و زمان بر است. شما با طرح این مساله در حقیقت فرار به جلو کرده اید و تلاش نموده اید مشکل کاستی های دوره وزارت خود را متوجه دیگران نمایید.

دولت نهم آنقدر خود را متعهد به مردم می داند که از روز آغاز مسئولیت وارد عرصه تولید شد و هرگز به سراغ نقد عملکرد گذشته صنعت و معدن نرفت، لذا مردم از عملکرد دوران مدیریت جنابعالی اطلاع دقیقی ندارند. اکنون پی برده ایم که عدم بازگویی عملکرد مدیریتی شما، دست کم یکی از آثارش گمراهی خودتان بوده است. لذا اکنون برخود واجب میدانیم در سلسله مباحثی، آن چه در دوران وزارت شما بر این وزارتخانه رفته است را برای تنویر افکار عمومی و یا دست کم اطلاع خودتان از اشتباهاتی که داشته اید بازگو کنیم. یک نکته را بدانید که همه بر این نکته واقف هستند که در دوران وزارت شما بر وزارت صنایع و معادن، اکثر وقت خود را صرف مسایل کوته بینانه حزبی و سیاست بازی کردید و منافع حزبی بر اکثر تصمیمات وزارتخانه سایه افکنده بود و متاسفانه در سایه مسایل حزبی نتوانستید منافع ملی صنعت و معدن کشور را به درستی تشخیص دهید.

انشاء الله در فرصتی مناسب پرونده فعالیت های سیاسی جنابعالی در وزارت صنایع و معادن را خواهیم گشود تا ملت بزرگ ایران بدانند چه فرصت های طلایی را در بخش صنعت و معدن از دست داده اند و منشاء بیکاری امروز فرزندانشان چه بوده است؟

** جهانگیری: سال گذشته میزان تولید فولاد در کشور کمتر از 10 میلیون تن بوده است. در طول چهار سال گذشته این بخش کمتر از 10 درصد رشد داشته است. نتیجه‌گیری رشد 70 درصدی توسط آقای احمدی‌نژاد اصلا منطقی نیست.

پاسخ: متوسط ظرفیت سازی سالانه فولاد خام در طول کمتر از 4 سال فعالیت دولت نهم، بیش از چهار برابر متوسط سالانه به بهره برداری رساندن ظرفیت های تولید در هشت سال قبل از آن بوده است.

طبق مستندات موجود در شرکت فولاد، در اواخر سال 76 میزان ظرفیت نصب شده فولاد حدود 7/6 میلیون تن بوده است که برنامه افزایش این ظرفیت به 14 میلیون و 700 هزار تن (که در دولت ششم تهیه شده بود) به مراجع تصمیم گیری ارسال شد. نتیجه این اقدامات و تلاش ، منجر به ظرفیت نصب شده در پایان دولت هشتم به میزان ده میلیون تن شد، یعنی طی 8 سال ظرفیت از شش میلیون و 700 هزار تن به ده میلیون تن افزایش یافت و به تعبیر دیگر، متوسط سالیانه حدود 400 هزارتن افزایش ظرفیت انجام شده است.

در طول فعالیت دولت نهم، طی کمتر از 4 سال میزان ظرفیت نصب شده تولید فولادخام از 10به 17 میلیون و 700 هزار تن رسیده است.

اقای جهانگیری!

این موفقیت در دولت نهم جز با همت، پیگیری و تلاش فراوان صنعتگران فولاد و تلاش مدیران و کارکنان وزارت صنایع و معادن و شرکت های تابعه انجام نشده است.

افزایش حدود 70 درصدی ظرفیت تولید فولاد در شرایط فشارهای خارجی کار ساده ای نیست و این رشد نشانگر تلاش شبانه روزی هزاران نیروی صنعتگر و با انگیزه در بخش صنعت و معدن کشور است. این افزایش خلق الساعه و یک شبه ایجاد نشده است بلکه با پیگیری مجدانه نیروهای خدوم دولت و از خودگذشتگی سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام شده است. این سرمایه انسانی در زمان جنابعالی هم در خدمت پیشرفت کشور بود اما نتوانستید از این منبع ارزشمند انسانی به خوبی استفاده کنید.

این پروژه ها در شرایطی به بار نشست که کشورهای معاند خارجی سعی داشتند با اعمال تحریم مراکز اقتصادی و مالی ایران، فضایی ناامیدکننده درکشور ایجاد کنند. در چنین شرایطی ، درحقیقت هر پروژه ای که در بخش صنعت و معدن راه اندازی شد خاری در چشم دشمنان قسم خورده این مرز و بوم است.

یادآوری می کنیم، برای افزایش ظرفیت تولید فولاد خام کشور تا مرز 42 میلیون تن، اقدامات مختلفی انجام شد که یکی از آنها احداث هشت واحد جدید فولاد سازی با مجموع ظرفیت شش میلیون و 400 هزار تن فولاد خام در 8 استان محروم و کمتر توسعه یافته کشور بود که این پروژه ها هم اکنون در حال اجرا است.

** جهانگیری: کارخانه‌ای در بندرعباس (آلومینیوم) در دست احداث است که این کارخانه شاید تا سه سال آینده به بهره‌برداری برسد. اگر این کارخانه به بهره‌برداری برسد شاید میزان تولیدش به 200 هزار تن برسد عمده کار این کارخانه‌ هم در دولت گذشته انجام شده است. آقای رئیس جمهور این را با 220 هزار تن سال گذشته جمع کرده‌اند و به عنوان ظرفیت تولید آلومینیوم اعلام کرده‌اند.

پاسخ: آقای جهانگیری! ادعای شما درباره تولید آلومینیوم از نظر کارشناسان وزارتخانه بیشتر به یک طنز شبیه است تا یک اظهار نظر کارشناسانه صنعتی. در اظهارات خود یک بار می گویید کارخانه آلومینیوم بندرعباس ممکن است سه سال دیگر به بهره برداری برسد و در جای دیگری می گویید این کارخانه در زمان دولت گذشته (دوران وزارت شما) انجام شده است! بالاخره معلوم نیست این کارخانه در زمان وزارت شما ساخته شده است یا سه سال دیگر ساخته می شود؟! کارخانه ای که بگفته شما سه سال دیگر ساخته خواهد شد چگونه می تواند در زمان وزارت شما که امروز 4 سال از آن می گذرد، ساخته شده باشد؟! همانطور که کارشناسان وزارت صنایع و معادن قبلا گفته بودند جنابعالی رشد فزاینده صنعت و معدن را در رویاهایتان هم نمی توانستید ببینید و اشتباهات مکرر شما در محاسبات آماری به این دلیل است که رشد ایجاد شده در بخش صنعت و معدن برای جنابعالی که به جای پرداختن به تولید و افزایش تولیدات صنعتی و معدنی، بیشتر وقت وزارتتان را به فعالیت های حزبی و سیاسی گذراندید و همه ابعاد وزارتخانه را سیاسی کرده بودید، غیر قابل باور است.

ظاهرا شما در محاسبات خود احداث سه لوپ جدید در آلومینیوم اراک را که به بهره برداری رسیده است از قلم انداخته اید و یا مایل نبوده اید که این پیشرفت را به حساب آورید که آن هم بخشی از سناریویی است که خودتان را به خواب زده اید!

کارخانه آلمینیوم هرمزال نیز که مدعی شدید عمده کار آن در دوره جنابعالی انجام شده است، کلنگ آغاز عملیات اجرایی آن در خرداد 1385 طی مراسمی با حضور نماینده مقام معظم رهبری در استان هرمزگان زمین زده شد.

تعجب اینجاست که شما چگونه راضی می شوید، بخاطر کسب چند رای زحمات ده ها هزار نفر انسان تلاشگر را در صنعت و معدن زیر سئوال ببرید! چه خوب شاعر در وصف افرادی مثل شما گفته است که چند با این ناکسان بی فروغ باده پیمایی دورغ اندر دروغ یا دیگری که می گوید: عاقبت چون ز کینه شد سرمست تهمتی از دروغ بر من بست اطلاع داشته باشید از سال 1357 تا سال 1384 رشد متوسط ظرفیت تولید آلومینیوم در کشور سالیانه 7100 تن بوده است که همین نرخ از ابتدای دولت نهم تا پایان سال 1387 بطور سالیانه به رقم 68000 تن رسیده است که حدود ده برابر دوره های قبل از فعالیت دولت نهم بوده است.

این موضوع در زمینه افزایش ظرفیت مس نیز با رقم چهار برابر بطور متوسط هرسال در سه ساله اخیر بوده است.

** جهانگیری: احداث 40 کارخانه برای تولید 40 میلیون تن سیمان در دولت گذشته بررسی و در سال 81 عملیات اجرایی آن آغاز شد. بهره‌برداری از این کارخانه‌ها از سال 84 آغاز شد و یکی یکی این کارخانه‌ها به تولید مشغول شدند به گونه‌ای که تعدادی از آن‌ها در همان سال 84 و در حالی که فقط دو، سه ماه از فعالیت دولت نهم گذشته بود، به بهره‌برداری رسیدند. وی ادامه داد: بهره‌برداری از این کارخانه‌ها موجب پیشرفت تولید سیمان شد و در این چهار سال کار جدیدی در این بخش صورت نگرفت.

پاسخ: در دولت نهم در زمینه سیمان در مجموع 33 طرح جدید یا توسعه ای به بهره برداری رسید که از این تعداد تنها 5 طرح در سال های 84 و 85 به بهره برداری رسید و 28 طرح آن از مرداد سال 86 به بعد راه اندازی شد که برخلاف ادعای آقای جهانگیری، نشانگر اجرای طرح های یادشده در دوران دولت نهم است. برای اطلاع از روند اجرای طرح ها، اطلاعات زیر ارائه می شود: چنانچه فهرست کارخانجات راه اندازی شده را مرور کنید متوجه خواهید شد که در 43 ماهه عملکرد دولت نهم حدود 31 میلیون تن ظرفیت سازی ایجاد شده است یعنی در مدت زمان 43 ماه فعالیت دولت نهم، در پی زحمات کلیه خدمتگذاران این صنعت و حمایت های دولت، به طور متوسط سالانه 8 میلیون و 840 هزار تن ظرفیت سازی در بخش سیمان انجام شده است در حالی که افزایش ظرفیت در دوره وزارت جنابعالی در وزارت صنایع و معادن سالانه یک میلیون و 120 هزار تن بوده است. این آمار مبین این است که در مدت 43 ماه فعالیت دولت نهم حدود 8 برابر دوره هشت سال قبل از آن ظرفیت سازی ایجاد شده است. خوشبختانه تا پایان سال 87ظرفیت تولید سیمان کشور به 64 میلیون تن رسید.

در دولت به اصطلاح سازندگی که وزیر صنایع آن را وزیر سیمانی لقب داده بودند حداکثر تولید سیمان سالانه حدود 800 هزار تن بوده است که کمتر از ده درصد ظرفیت سازی دولت نهم می شود.

آقای جهانگیری!

اکنون که مروری بر آمار پیشرفت های صنعت و معدن کشور داشتیم به شما توصیه می کنیم خودتان را به خواب سیاسی نزنید و پیشرفت های جوانان این مرز و بوم را باور داشته باشید، همه این پیشرفت ها در شرایطی ایجاد شده است که دشمنان قسم خورده ملت مسلمان ایران تمام توان خود را برای جلوگیری از پیشرفت های صنعتی کشور بکار گرفته بودند اما به لطف پروردگار، کارکنان تلاشگر عرصه صنعت و معدن با عزم راسخ توانستند افتخارات بزرگی را نصیب کشور کنند.

متاسفانه رویکرد کاملا سیاسیی جنابعالی در ماه های اخیر که بطور مستمر پیشرفت های صنعت و معدن را به باد انتقاد، تهمت و ناسزا گرفته اید، گرچه اهداف تبلیغات انتخاباتی را دنبال می کند اما در عمل هم راستا با دشمنان قسم خورده مردم ایران، بذر یاس و نومیدی را در صنعت و معدن کشور می پاشید. اما به لطف پروردگار منان به جایی نخواهد رسید و فرزندان این مرز و بوم برای ساختن ایرانی آباد عزم جزم کرده اند.

البته در همان دوران تصدی شما در وزارت صنایع و معادن هم عده ای از کارکنان شریف صنعت و معدن که دغدغه اصلی اشان تولید و پیشرفت صنعت و معدن کشور بود از سوء مدیریت و سیاست بازی های شما دلخون بودند و پیشرفت هایی که در آن دوران حاصل شد نیز محصول کار این عزیزان بود که برغم مشکلاتی که برایشان ایجاد کردید، لحظه ای از تولید غافل نبودند.

امروز در صنعت و معدن کشور برخلاف گذشته، منافع ملی صنعت و توسعه و پیشرفت و تولید یک اصل اجتناب ناپذیر است و اجازه نخواهیم داد صنعت و معدن کشور دستخوش مطامع سیاست بازی های افرادی امثال شما شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد