اکبر ترکان معاون برنامه ریزی وزیر نفت فعالیت سیاسی خود را بر ضد دولت احمدی نژاد و به نفع میرحسین موسوی آغاز کرد.
به گزارش رجانیوز، ترکان روز گذشته با حضور در همایش تشکلهای حمل و نقل در حمایت از میر حسین موسوی از عملکرد دولت نهم بهویژه در صنعت نفت و طرح های توسعه ای آن انتقاد کرد.
وی که در این وزارتخانه مسئولیت تدوین برنامه های کلان و استراتژیک میان مدت و درازمدت را بر عهده دارد، عقب ماندگی توسعه پارس جنوبی را در دوره نوذری و وزیری هامانه
از دیگر مسئولیت های ترکان انجام بررسی های اقتصادی و امکان سنجی طرحهای مختلف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی است اما وی در همایش امروز مدعی شد در دولت احمدی نژاد فقط یک مجتمع پتروشیمی احداث شده است.
چندی قبل نیز بیژن نامدار زنگنه وزیر اسبق نفت و عضو تیم اقتصادی موسوی اظهاراتی مشابه همین موارد را تکرار کرده بود اما شرکت ملی صنایع پتروشیمی طی گزارشی فهرست جزئیات 30 قرارداد جدید و 12 میلیارد دلار سرمایه گذاری پتروشیمی در دولت نهم را منتشر کرد.
امروز نیز شرکت ملی صنایع پتروشیمی طی گزارشی رسمی اعلام کرد تا پایان سال 1388 موفق به بهره برداری از 10 طرح پتروشیمی با ظرفیت 8 میلیون و 797 هزار تن و به ارزش 4 میلیارد و 302 میلیون دلار سرمایه گذاری می شود. خبرگزاری جمهوری اسلامی اسامی و میزان سرمایه گذاری این طرح ها را منتشر کرده است.
بر پایه این گزارش، ترکان اخیراً نیز در مکاتبه ای فوری با مدیران شرکت های مختلف نفتی خواستار ارائه برخی اطلاعات شده است.
گفته می شود وی این اطلاعات را قرار است در قالب نقاط ضعف وزارت نفت دولت نهم تهیه و برای مناظره موسوی و احمدی نژاد دراختیار میرحسین قرار دهد
وی درمصاحبه چندی قبل خود با یکی از خبرگزاری ها، ضمن متهم کردن
ترکان هم اکنون در سمت معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، مسئولیت هماهنگ کردن برنامه های شرکتهای تابعه در چهارچوب اصول و سیاست های کلی مصوب در زمینه های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت را بر عهده دارد. وی از مدت ها پیش بازنشسته شده است اما بازنشستگی وی در دولت نهم تمدید شد.
ترکان علاوه بر مسئولیت های مدیریتی دروزارت نفت، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه نیز می باشد. این حزب به هاشمی رفسنجانی گرایش ویژه دارد. برخی رسانه ها گزارش دادند نظر انتخاباتی هاشمی فقط "نه" به احمدی نژاد است. دختر وی (فائزه هاشمی) نیز در همایش انتخاباتی دوم خردادیها بهطور رسمی از موسوی حمایت کرد.
اما اظهارات ترکان با واکنش یکی دیگر از معاونان وزارت نفت مواجه شد و وی تأکید کرد: سعه صدر دولت نهم با مخالفانش بسیار بالا است و در کمتر دولتی از دولت های گذشته سابقه داشته است.
"سیف الله جشن ساز" ضمن اشاره به مطالب انتقادآمیز مطرح شده از سوی "اکبر ترکان"معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی، گفت: اظهارات آقای ترکان به عنوان معاون وزیر نفت دولت آقای احمدی نژاد سند حقانیت دولت نهم و سعه صدر دولت با مخالفان که از بدنه دولت هستند، می باشد.
وی با اشاره به اینکه این حق برای کارکنان صنعت نفت محفوظ است که پاسخ این اظهارات نادرست را بدهند، گفت: مجموعه آمار و اطلاعاتی که از عملکرد وزارت نفت به اطلاع مردم می رسد، در دفتر آقای ترکان به عنوان معاون وزیر نفت درامور برنامه ریزی تهیه و منتشر می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: اگراطلاعات درست است، دست آقایان درد نکند، اما اگر اطلاعات نادرست است، خودشان در بخش برنامه ریزی وزارت نفت تولید کردند.
جشن ساز ضمن اشاره به صحبت های اخیر ترکان در خصوص مراحل 9 و 10 توسعه میدان پارس جنوبی مبنی بر اینکه دولت نهم این دو طرح را با پیشرفت 27 درصد تحویل گرفته است، گفت: برمبنای مستندات مکتوب و شفاهی موجود، دولت نهم یک زمین خالی از تاسیسات مراحل 9 و 10 را تحویل گرفت و اکنون پالایشگاه این دو مرحله تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
وی بااشاره به اینکه بخش بالادستی مراحل 9 و 10 نیز در دست تکمیل و بهره برداری است، تأکید کرد: بیش از 70 درصد پیشرفت اجرایی این دو مرحله در دولت نهم اتفاق افتاده است.
وی با تاکید بر اینکه نفت نباید وارد دعواهای سیاسی شود، گفت: وزارت نفت ماموریت ملی دارد و به صلاح نیست، برخی از آقایان که در پست های مهم نشسته اند، این صنعت و مسایل آن را سیاسی کنند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه دولت نهم مراحل 4و 5 توسعه میدان پارس جنوبی را با 60 درصد پیشرفت تحویل گرفت، گفت: از مرحله اول توسعه این میدان که در زمان دولت هشتم به بهره برداری رسید، تاکنون هیچ گاه بیش از 18 میلیون مترمکعب در روز گاز برداشت نشده است، در حالی که ظرفیت تولید گاز این مرحله 25 میلیون مترمکعب در روز است.
به گفته جشن ساز، علت این امر طراحی اشتباه در آن زمان بوده است و اکنون با اجرای یک طرح اصلاحی میزان برداشت از این مرحله به 25 میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
وی افزایش ظرفیت تولید نفت خام ایران از 3 میلیون و 900 هزار بشکه در سال 1384 به 4میلیون و 300 هزار بشکه در زمان حاضر، آغاز احداث هفت پالایشگاه نفت خام جدید در کشور که در مراحل مختلف پیشرفت هستند را از جمله فعالیت های چشمگیر صورت گرفته در صنعت نفت ایران در 4 سال گذشته عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص اینکه چرا مدیریت عالی وزارت نفت با اظهارات غیرواقعی برخی از مدیران ارشد این وزارتخانه برخورد نمی کند، گفت: "غلامحسین نوذری" وزیر نفت معتقد به کرامت انسانی است و با سعه صدر با مدیران خود برخورد می کند، اما برخی از
وی در خصوص اظهارات گفته شده از سوی ترکان مبنی بر رد گفته های رییس جمهوری درباره پالایشگاه پارسیان که فرمودند این پالایشگاه در دولت نهم تکمیل شد اما نشد آن را افتتاح کنیم، گفت: فرمایش رییس جمهوری کاملا درست است. بخش عمده فعالیت تکمیل پالایشگاه های یک و دو پارسیان در دولت نهم صورت گرفت.
میانگین تولید گاز پالایشگاه پارسیان یک در سال 1384 که دولت نهم آن را تحویل گرفت فقط 5 میلیون و 800 هزار متر مکعب در روز بود در حالیکه اکنون به 39 میلیون و 300 هزار مترمکعب در روز رسیده است.
میانگین تولید گاز پالایشگاه پارسیان 2 در سال 1384 صفر بود و اکنون 33 میلیون مترمکعب در روز است.
جشن ساز با اشاره به 66 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت در چهار سال گذشته که دفتر معاونت برنامه ریزی وزارت نفت (دفتر ترکان) آن را منتشر کرده است، گفت: این رقم در هیچ یک از دولت ها قبلی سابقه نداشته است.
وی تصریح کرد: اظهاراتی که ترکان در مورد فعالیت صنعت نفت می کند از یک باشگاه سیاسی انتظار می رود و نه از یک مسوول اجرایی.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در خصوص اینکه علت این همه هجمه به وزارت نفت چیست، گفت: هجمه ای که در سه تا 4 سال گذشته به وزارت نفت شده، بی سابقه است.
ای کاش از یک دسته و حزب بود، اما از تمام دسته جات به وزارت نفت هجمه می شود.
وی بااشاره به اینکه یکی از علل این امر آن است که میزان گردش مالی که در صنعت نفت در حال انجام است، از تمام بنگاه های اقتصادی کشور بیشتر است، افزود: با ساختار دولت نهم، منافع برخی که نفعی در وزارت نفت داشتند به خطر افتاد و این یکی دیگر از علل هجمه های زیاد به وزارت نفت است.
جشن ساز با اشاره به رویکرد تحسین آمیز رییس دولت نهم که مدیران نفت از درون نفت انتخاب شدند، گفت: آقای احمدی نژاد بزرگترین کاری که در این دوره برای وزارت نفت کردند، آن بود که از میدان پاستور و سعدآباد کسی را به وزارت نفت تحمیل نکردند. وزیر نفت و معاونان وی هر کدام سوابق بیش از 30 سال فعالیت درصنعت نفت را دارند.
وی مشکل دولت های قبل را اینگونه عنوان کرد که آدم های سیاسی از بیرون، پست های عملیاتی در صنعت نفت را اشغال می کردند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه چهار سال فعالیت دولت نهم سخت ترین چهار سال 30 سال گذشته به واسطه تحریم بوده است، افزود، صنعت نفت جبهه اول مواجهه با تحریم بود زیرا دشمنان با اعمال تحریم در صدد از پای در آوردن صنعت نفت بودند.
بنا بر این گزارش، بیژن نامدار زنگنه وزیر اسبق نفت امروز در گفت و گو با یکی از سایت های خبری حامی میرحسین موسوی مدعی شد
جشن ساز در این زمینه تصریح کرد: در ابتدای دولت نهم ظرفیت تولید نفت روزانه سه میلیون و 950 هزار بشکه بود که این ظرفیت هم اکنون به روزانه چهار میلیون و 300 هزار بشکه رسیده است؛ همچنین ظرفیت تولید گاز در ابتدای دولت نهم روزانه 350 میلیون مترمکعب بود که این میزان هم اکنون به روزانه به بیش از 630 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: آمار یاد شده شاخص های مهمی است که نشان از بی تاثیر بودن تحریم ها بر صنعت نفت است.
وی در ادامه اظهار داشت: از خداوند می خواهیم به برخی از دوستان انصاف دهد که در نحوه انعکاس مطالب و زحمات وزارت نفت صادقانه عمل کنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در توصیه ای به حضرات سیاسی گفت: با هر اسلحه ای که الان رقیب خود را می زنید، رقیب آینده شما با همان اسلحه شما را خواهد زد.