در ادامه مناظره های تلویزیونی نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شنبه شب آقایان دکتر "محمود احمدینژاد" و حجت الاسلام و المسلمین "مهدی کروبی" با هم به مناظره پرداختند که بهطور مستقیم از شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.
به گزارش رجانیوز، در این مناظره دکتر احمدی نژاد گفت: بسم الله الرحمن الرحیم اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر واجعلنا من خیر اعوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه
ضمن سلام به ملت بزرگ ایران و آقای کروبی و اقای پورحسین، به نظرم بحث هایی که آقای کروبی کردند اصلاً نیازی به پاسخ ندارد چون ربطی به اداره کشور وشیوه اداره کشور ندارد.
من فکرکردم ایشان می خواهند تصمیمات بزرگی که دولت درعرصه های اقتصادی و سیاسی و صنعتی گرفته اینها را بگویند دوتا ادعا کردند، اولی که خوب ساختگی بودنش کاملاً معلوم است دومی هم که ظاهرا ایشان جای امریکایی ها نشستند از امریکاییها دارند دفاع می کنند بهتر است اجازه بدهند که این را خود آمریکایی ها اظهار نظر بکنند.
من خدمت ملت عزیز می خواهم بگویم که ملت ایران شایسته جایگاه های بلند است چه در منطقه چه در جهان، ملت ما دنبال عدالت است، دنبال عزت و پیشرفت و تعالی کشور است، امام هم همین را خواست، رهبری همین را خواست، همه ملت همین را می خواهند تاریخ ما این را می خواهد، اسلام هم همین را می خواهد، ما باید دنبال اجرای عدالت باشیم و در اجرای عدالت تردیدی وجود ندارد، باید عدالت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اینها زمینه رشد کشور است من می خواهم یک مقایسه ای کوتاه داشته باشم در چند شاخص برای مردم عزیز که خواهش می کنم اینها (نمودارها) رانشان بدهند یکی ازشاخص های اصلی اقتصادی کشور تولید ناخالص داخلی است اینها گزارش مرکز آمار ایران وبانک مرکزی است از سال 60 تا الان.
همینطور که نگاه می کنید تولید ناخالص داخلی در این دولت علیرغم تحریم ها و فشارها 25،6 درصد طی 3 سال است و در دولت قبل 5،61 درصد، یعنی ما تحریم داشتیم بحران جهانی داشتیم اما رشد اقتصادی ما افزایش پیدا کرده، یک شاخص دیگر دراقتصاد نرخ بیکاری است از سال 83 به بعد، نرخ بیکاری را در فصل می گیرند من یک فصل را بهعنوان نمونه آوردم. در فصل بهار هست ما تا ابتدای سال 84 نرخمان بالا بوده، از ابتدای 84 نرخ بیکاری رو به کاهش هست، بهطور مستمر و این کاملاً روشن است. این درحالی اتفاق دارد می افتد که در تمام دنیا نرخ بیکاری درحال افزایش است.
شما نگاه کنید اینجا سبز آمریکاست، قرمز کاناداست همینطور جلوتر آبی امریکاست، سبز فرانسه است، قرمز کاناداست و انگلیس بنفش، یعنی از سال 2007 تا 2008 نرخ بیکاری در آنها بسرعت بالا می رود بخاطر بحران.
یک شاخص دیگر اقتصادی ضریب جینی است که به سمت عدالت است من خواهش می کنم این را خوب بگیرید یعنی فاصله در آمدی بین دهک ها باید کاهش پیدا بکند.
نگاه کنید بدترین وضع سال 60 تا 63 هست و بهترین وضع یعنی 0،38 برای اولین بار درتاریخ اقتصاد ایران اتفاق افتاده دلیلش هم روشن است دولت سهام عدالت داده حقوق ثابت را برای طبقات پایین افزایش داده تحت پوشش نهادهای حمایتی را حقوقشان وحمایتشان رابیشتر کرده این ضریب جینی است اخرینش برای سال 87 است که همین پریروز توسط مرکز آمار ایران منتشر شد.
باز از شاخص های دیگر رفاه و تامین اجتماعی است من خواهش می کنم این را نگاه بکنید، حقوق بازنشستگان 139 هزار تومان در ابتدای این دولت و در پایان این دولت 496 هزار تومان، این متوسط دریافتی بازنشستگان است که 256 درصد رشد کرده، معنایش حرکت در جهت عدالت است.
یکی از ریشه های اصلی تورم و بهم ریختگی اقتصاد بدهی دولت ها به بانک مرکزی است من خواهش می کنم باز این منحنی را نشان بدهید.
ازسال 60 تا پایان سال76، تمام دولت ها از بانک مرکزی پول برمی داشتند، بدهکاربودند 11 هزار میلیارد تومان به قیمت جاری یعنی دلار 7 تومان سال 60 را ما 7 تومان حساب کردیم اگر بیاوریم به قیمت امروز این منحی خیلی خودش را بالا می کشد و تأثیرش در اقتصاد از ابتدای این دولت کاهش پیدا کرده و تعییر پیدا کرده، بازهم آن را ببینید من اعداد را می خوانم. در دولت 60 تا 63، 318 میلیارد تومان به قیمت آن روز از بانک مرکزی برداشتند خرج کردند در سال 64 تا 67، 594 میلیارد تومان در سال 68 تا 71، 340میلیارد تومان در سال 72 تا 75 اینها هرکدام یک دولت است، دو هزار و653 میلیارد تومان در سال 76 تا79، هزار و 995 میلیارد تومان در سال 80 تا 83 که قبل از این دولت است و این پول آمده در بازار اضافه شده برپول موجود و ریشه تورم است. پنج هزار و 107میلیارد تومان اما دراین دولت تا امروز ما دو هزار میلیارد تومان از اینها را برگرداندیم یعنی پولی که دولتهای قبل گرفتند و خرج کردند این دولت آن را برگرداند.
یک شاخص دیگر تورم است که خواهش می کنم این را نشان کنید چهار سال به چهار سال از سال 60 ما داریم، نرخ تورم علیرغم بحران جهانی وبدهی دولت های قبلی به بانک مرکزی چهار سال اول این دولت از بقیه کمتر است.
چهارسال این دولت هست 16،55، چهارسال اول اقای خاتمی هست 17،3، چهارسال اول اقای هاشمی 17،58چهار سال اول آقای موسوی 18،9 درصد.
درحالی نرخ تورم در ایران کمتر از چهار ساله اول است والان هم رو به پایین است الان زیر 15 درصدیم انشالله یک رقمی خواهیم شد که در تمام دنیا نرخ تورم در حال افزایش است این نرخ تورم در منطقه خاورمیانه است.
کشورهای بدون نفت و کشورهای خاورمیانه که با نمودار آبی نشان داده شده است، تورم آنها از 9،3 به 15 و اندی درصد و کشورهای نفتی خلیج فارس از 10،3 به 15،6 یعنی بیش از 50 درصد افزایش یافته است.