پروفسور حمید مولانا با اشاره به تحلیل خود از تغییر بیان آمریکا تصریح کرد: این تغییر بیان اوباما نسبت به ایران نشان میدهد که سیاست خارجی ایران در دولت نهم و ایستادگی در برابر حقوق کشور موفق بوده و با بحرانهای سیاسی و اقتصادی که برای آمریکا به وجود آمده رهبران آمریکا در حال عقبنشینی هستند.
پرفسور حمید مولانا استاد دانشگاه امریکن واشنگتن در گفتوگو با فارس، در خصوص سخنرانی اخیر اوباما رئیسجمهور آمریکا و تغییر لحن وی در رابطه با ایران گفت: صحبتهای آقای اوباما پنج ساعت بعد از سخنان رهبر معظم انقلاب در سالگرد مراسم رحلت امام خمینی(ره) بیان شد.
وی در خصوص بیانات مقام معظم رهبری پیرامون صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران افزود: اگر مقامات آمریکایی از جمله آقای اوباما، صحبتهای مقام معظم رهبری را میشنیدند با ابتکار عمل لحن صحبتهای خودشان را تغییر میدادند.
مولانا افزود: وقتی اوباما صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را از شخصیت اول کشور میشنود، چگونه پنج ساعت بعد از آن میگوید ما باید مطمئن شویم که ایران دنبال تسلیحات اتمی نیست؛ یا آقای اوباما توجه نداشته که من تردید ندارم که ایشان مطلب را شنیده است چون الان عصر ارتباطات است.
مشاور رئیسجمهور با اشاره به ناپخته بودن صحبتهای اوباما گفت: صحبتهای آقای اوباما پخته نبود، اما با نرم شدن لحن آمریکا و افتضاحات زمان آقای بوش اوباما چارهای ندارد که با سخنرانی، تصویر بهتری از آمریکا ارائه دهد البته باید این صحبتها عملی شود تا تأثیرگذار باشد.
وی با تأکید بر عدم اطمینان از عملی شدن صحبتهای اوباما گفت: اگر صحبتهای آقای اوباما عملی شود، ایران از آن استقبال خواهد کرد و نمیتوان گفت که صحبتهای اوباما عملی نخواهد شد، اما تضمینی در این رابطه وجود ندارد، برای مثال باید بعضی از تحریمها را بردارند و پولهای ایران را برگردانند.
مولانا سفر اوباما به مصر و اروپا را با هدف تأثیرگذاری بر انتخابات ایران و لبنان دانست و تأکید کرد: در عرصه سیاسی یک سیاستمدار موثر در صحنه بینالملل یک حرف را تنها برای یک هدف نمیزند و حتما هدفهای دیگری هم دارد.
وی اظهار داشت: یک سیاستمدار موفق کسی است که از فرصتها استفاده کند و ابتکار عمل داشته باشد اما آقای اوباما از فرصتهایش استفاده نمیکند.
استاد دانشگاه امریکن با اشاره به نظرسنجی در قاهره بعد از سخنرانی اوباما اظهار داشت: در قاهره بعد از صحبتهای اوباما نظرسنجی شد که بیش از 75 درصد نسبت به ایران نظر موافق داشتند و این در حالی است که مصر بعد از اسرائیل دومین کشوری است که امریکا بیشترین کمکهای خارجی آمریکا به آن میرسد اما در اینجا هم وضعیت به ضرر آنهاست.
وی با اشاره به تحلیل خود از تغییر بیان آمریکا تصریح کرد: این تغییر بیان اوباما نسبت به ایران نشان میدهد که سیاست خارجی ایران در دولت نهم و ایستادگی در برابر حقوق کشور موفق بوده و با بحرانهای سیاسی و اقتصادی که برای آمریکا به وجود آمده رهبران آمریکا در حال عقبنشینی هستند.
مشاور رئیسجمهور اضافه کرد: در دوران احمدینژاد عملکرد سیاست خارجی به اندازهای خوب بوده است که آمریکا تغییر لحن داده است.
مولانا با اشاره به اعتراف اوباما در دست داشتن آمریکا در کودتای 28 مرداد خاطر نشان کرد: این اعتراف صحبت جدیدی نبود و در زمان ریاست جمهوری کلینتون هم اذعان شده است و اگر آمریکا سیاستش را تغییر ندهدجهان آرامش نخواهد گرفت.
وی افزود: اوباما باید بداند برای عملی کردن صحبتهایش فرصت زیادی ندارد و تمام صحبتهای ایشان تصویر جدیدی در اذهان مردم ایجاد کرده است که یک کار تبلیغاتی پوچ و غیرحرفهای است.
مولانا در خصوص عملکرد رسانههای غرب در مواجهه با انتخابات ایران بیان داشت: دولت نهم موفق شد بر رسانههای جهانی تسلط پیدا کند که این امر از بزرگترین موفقیتهای انقلاب اسلامی در 30 سال گذشته بود و به ندرت پیش میآید 200 میلیون نفر مناظره رئیس جمهور ایران را در تلویزیونهای دنیا تماشا کنند.
وی با اشاره به سفرهای خارجی آقای احمدینژاد اظهار داشت: هر موقع آقای احمدینژاد به اروپا، آمریکا یا آمریکای لاتین سفر میکند تمام رسانهها متوجه ایشان میشوند و این یک سرمایه بسیار بزرگ به شمار میآید که جز در زمان امام خمینی(ره) سابقه نداشته است.
وی با واضح و صریح خواندن مناظرههای بین کاندیداها گفت: موقع آن رسیده که با رعایت جوانب اخلاقی صحبتها و برنامههای کاندیداها مطرح شود و این مناظرهها ابتکار بسیار خوبی بود.